Circulația rutieră se desfășoară în Maramureș în condiții de iarnă.

3 minute de citit
- Publicitate -

Au căzut precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare pe parcursul nopții în județ. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Sunt sectoare de drumuri naționale, care au partea carosabilă acoperită cu un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. S-a intervenit cu 18 utilaje și au  fost  împrăștiate 131 tone de material antiderapant.

Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este, de asemenea, acoperit parțial cu un strat de zăpadă frământată care masoară, pe alocuri, până la 1 cm, în zona de munte, respectiv zonele Cavnic și Tărgu Lăpuș. S-a acționat cu 38 utilaje și au fost răspândite 994 tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit. În zona joasă cad precipitații mixte (lapoviță și ninsoare). La munte ninge. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă slab, la moderat cu intensificari temporare la munte. Izolat în zonele joase se semnalează ceață.

Căt măsoară stratul de zăpadă în principalele localități

Stratul de zăpadă măsura 48 cm la stația meteo Iezer, 16 cm la Cavnic și în Pasul Gutâi, 15 cm la Moisei, 13 cm în Baia Borșa, Băiuț și Leordina, 12 cm la Groșii Țibleșului, 11 cm la Valea Vișeului și Firiza, 8 cm la Ocna Șugatag, 5 cm la Târgu Lăpuș, 4 cm la Sighetu Marmației, 3 cm în Baia Mare. Se acționează cu utilaje și material antiderapant pe sectoarele de drumuri publice.

Prognoza meteorolologică prevede pentru următoarele ore la nivelul județului căderi temporare de precipițatii sub formă de zapadă. În zonele joase precipitațiile vor fi mixte, lapoviță și ninsoare.

Recomandări CJSU pentru participanții la trafic

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto să conducă cu prudență, să își adapteze viteza la condițiile de trafic și cele meteorologice, să păstreze o distanță de siguranță între vehicule, să nu bruscheze comenzile autovehiculelor, să folosească frâna de motor pentru a încetini autovehiculele, să evite depășirile inutile, să nu depășească coloanele de autovehicule staționate și să permită accesul utilajelor de deszăpezire. Reamintim de obligativitatea echiparii vehiculelor cu anvelope de iarnă.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut