Circulația rutieră în Maramureș se desfășoară în condiții de iarnă

3 minute de citit
- Publicitate -

Sectoarele de drumuri naționale au partea carosabilă acoperită cu un strat de zapadă frământată care măsoară până la 1 cm. S-a  intervenit cu 25 utilaje și au fost împrăștiate 151 tone de material antiderapant.

Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este, de asemenea, acoperit cu un strat de zapadă frământată care măsoară, pe alocuri, între 1-2 cm. Au actionat  35 utilaje și au fost răspândite 633 tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit. Ninge în Maramureș. Vizibilitatea în trafic este redusă de ceața și este sub 150 de metri pe DN18, în Pasul Prislop, între km165 si km178. Vântul suflă slab, la moderat cu intensificări temporare la munte de până la 60 km/h în zona înaltă. Stratul de zăpadă măsura la Iezer 10 cm, în Baia Mare și Ferești 9 cm, la Valea Vișeului 7 cm, la Cavnic, Băiuț și Ocna Șugatag 6 cm, la Firiza, Baia Sprie și Baia Borșa 5 cm, pe Valea Vaserului, Vadu Izei, Coroieni și Răzoaree 4 cm,la Târgu Lăpuș 3 cm, la Sighetu Marmației 2 cm.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv, să adapteze viteza la condițiile de trafic și cele meteorologice, să păstreze o distanță de siguranță între vehicule (la frânare distanța de oprire a vehiculului este mai mare pe carosabil acoperit de zăpadă/zăpadă frământată), să se asigure de funcționalitatea sistemelor de iluminare și de climatizare, să evite depășirile și efectuarea altor manevre. Reamintim de obligativitatea echiparii vehiculelor cu anvelope de iarnă.

Astăzi vremea va fi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge. Pe arii restrânse, îndeosebi la munte, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Se va depune strat de zăpadă mai consistent în zonele montane. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări locale cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă cu viteze de peste 60…70 km/h viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 4 grade iar cele minime între -4 si -1 grad.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut