CFR 2023: Angajații amenință cu greva generală

2 minute de citit
- Publicitate -

După ce dascălii au intrat în grevă generală, angajații CFR ies și ei în stradă. Aceștia susțin că, deși legea personalului feroviar prevedea creșterea salariilor de la 1 iulie, până în prezent, nu există un buget în acest sens.

Nemulțumiți de salarii și de faptul că statul taie din banii companiei, sindicaliștii CFR au început să protesteze luni, 29 mai, în cadrul unui miting de protest la Ministerul Transporturilor, prin care solicită aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli la CFR Călători şi CFR Infrastructură şi aplicarea Statutului personalului feroviar, care presupune majorări de salarii.

Ceferiștii spun că, deși statul cunoaște nevoia mare de investiții pentru a crește siguranța pe calea ferată și de a îmbunătăți condițiile de circulație, a redus cu 10% compensația pe care compania feroviară o primește.

„De la 1 iulie angajații CFR pot începe greva generală în sezon estival. Sunt proteste pentru supraviețuire, avem salarii mizere, avem salarii de necalificați”, a declarat liderul sindical, la Antena 3.

El a menționat că un mecanic de locomotivă debutant are salariul minim pe economie, la fel și un inginer.

Angajații CFR amenință că dacă nu găsesc rezolvare la guvernanți, atunci vor urma un alt protest pe 26 iunie și un miting în fața Guvernului la 1 iulie. De asemenea, dacă solicitările lor nu își vor găsi rezolvare, angajații CFR amenință cu organizarea unei greve generale în plin sezon estival.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut