Centrul Militar Judeţean Maramureş actualizează situația militară a rezerviștilor

3 minute de citit
- Publicitate -

În baza prevederilor Legii nr. 446/30.11.2006 şi în conformitate cu documentele de planificare proprii, în perioada 28 august – 14 septembrie 2023, Centrul Militar Judeţean Maramureş, în colaborare cu structurile specializate alre Ministerului Afacerilor Interne, desfăşoară activităţi de clarificare şi actualizare a situaţiei militare a rezerviştilor.
Toate activităţile referitoare la organizarea şi actualizarea evidenţei militare a sunt activităţi recurente şi normale, care se desfăşoară cu regularitate pe tot parcurusul anului de către toate instituţiile cu atribuţii în acest sens. Aceste activităţi s-au desfăşurat şi în anii precedenţi, în baza Legii nr. 446/2006, neavând legătură cu situaţia de securitate de la graniţele României (conflictul din Ucraina).
Cetăţenii români, bărbaţi şi femei, care au îndeplinit serviciul militar activ sau în rezervă sunt luaţi în evidenţă ca rezervişti. În acest sens, centrele militare pot chema militarii rezervişti pentru precizarea unor date în legătură cu situaţia lor militară.

Anunţarea rezerviştilor se face prin ordine de chemare pentru clarificarea situaţiei militare, înmânarea acestora realizându-se de către structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne. Documentele pe care rezerviştii trebuie să le prezinte la locul şi data precizate în ordinul de
chemare pentru clarificarea situaţiei militare sunt:

  1. cartea de identitate,
  2. ordinul de chemare menţionat anterior
  3. livretul militar.

Rezerviştii plecaţi în străinătate sunt în continuare cetăţeni cu obligaţii militare.
Dacă înainte de plecarea în străinătate, aceştia nu s-au prezentat la Centrul Militar Judeţean
Maramureş în vederea predării documentelor de evidenţă militară, cu ocazia chemării pentru
clarificare situaţiei militare, aceşti rezervişti vor lua leghătura cu centrul militar pentru îndrumare. Conform articolului 67 din Legea nr. 446/2006, militarii rezervişti sunt obligaţi să
primească ordinele de chemare emise de centrele militare şi să se prezinte la locul, data şi ora
prevăzute în acestea.
Angajatorii au obligaţia de a acorda salariaţilor, care deţin calitatea de rezervist şi care au fost chemaţi la centrul militar pentru clarificarea situaţiei militare, concediul suplimentar plătit, în baza adeverinţei eliberate de către centrul militar, conform articolului 75 din Legea 446/2006.
Pentru alte informaţii, ne puteţi contacta telefonic la nr. 0262 211 088 sau prin email:
cmjmm1@yahoo.com, ori la sediul Centrului Militar Judeţean Maramureş din str. Turnului,
nr. 1, Baia Mare.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut