Centru de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri în Maramureș

3 minute de citit
- Publicitate -

În cadrul unei conferințe de presă la Baia Mare, Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a anunțat că un centru de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri ar putea funcţiona pe viitor în judeţul Maramureş, ca răspuns la disponibilitatea arătată de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, de a derula un astfel de proiect.

”Am depus un proiect de lege care prevede înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Înfiinţarea acestor centre se va face prin hotărâre de Guvern, în fiecare regiune din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Există disponibilitate din partea Consiliului Judeţean Maramureş pentru ca unul din acele centre să fie construit în Maramureş”, a transmis Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Ionel Bogdan a vorbit despre campania de prevenție și conștientizare a efectelor negative pe care îl are consumul de substanțe psihoactive ”Tur antidrog”, derulată în parteneriat cu Asociația Artspot.

”Campania cuprinde spectacole susținute în 30 de unități școlare. Din distribuție, pe lângă actori, face parte și un personaj real, care a reușit să evadeze din iadul dependenței de droguri. La Târgu Lăpuș s-au adunat peste 450 de spectatori – elevi, părinți, dascăli- la cele două spectacole, urmate de interesante discuții”, a exemplificat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Tot pentru a preveni și diminua consumul de substanțe psihoactive, administrația județeană a achiziționat patru drug testere, care vor fi folosite de către organele de poliție.

Alte măsuri de combatere a flagelului se referă la înființarea registrului traficanților de droguri – pe modelul registrului agresorilor sexuali -, dar și ”Legea 2 mai”, despre care au vorbit și Alina Gorghiu și senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș. Proiectul de lege prevede ca traficanții de droguri de mare risc să nu poată beneficia de suspendarea pedepsei cu închisoarea și nici de eliberarea
condiționată înainte de termen.

La întâlnirile profesionale din Baia Mare, purtate cu judecători și procurori, avocați, executori judecătorești, ministrul Alina Gorghiu a fost însoțită de președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Grădinaru, și de cei doi reprezentanți ai societății civile din CSM, sigheteanul Ioan Sas și Fănel Mihalcea.

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut