Cele mai frumoase tradiții şi obiceiuri de 8 Martie, Ziua Femeii

2 minute de citit
- Publicitate -

8 martie – ziua în care se sărbătorește femeia, simbol al vieții, al iubirii, purității și al frumuseții spirituale.

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită pe data de 8 martie, în România și în întreaga lume. Sărbătoarea marchează realizările sociale, economice și politice ale femeilor de-a lungul istoriei și drepturile obținute de acestea.

Ziua femeii se sărbătoreşte la nivel internaţional anual pe 8 martie din 1975 când ONU a declarat această zi pentru a celebra drepturile femeii şi pacea internaţională. De fapt, Ziua mamei se serbează încă de pe vremea grecilor antici. În fiecare primăvară, ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor. Mai tarziu, în Anglia anilor 1800, a fost menționată Duminica mamei, serbată în a patra duminică de la începerea Postului Paștelui.

Tradiţii şi obiceiuri de Ziua Femeii

Ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, este legată simbolic de flori. Mai exact de lalea. Această floare reprezintă primăvara și gingășia, deci trebuie oferită femeilor de ziua lor.

De Ziua Femeii nu trebuie dat jos din piept mărţişorul primit pe 1 Martie. De 8 martie, bărbații trebuie să le dăruiască flori femeilor din viaţa lor. Nu orice fel de flori însă, ci lalele, întrucât acestea sunt simbolul Zilei Internaționale a Femeii.

De 8 Martie, bărbații nu trebuie să se certe cu femeile. Fie că vorbim de certuri în cuplu, certuri mamă- fiu, tată-fiică, acestea sunt interzise cu desăvârșire în această zi. Se spune că neînțelegerile într-o astfel de zi atrag ghinionul asupra întregii familii.

Dacă dăruiți buchetul mamei puteți opta pentru lalele violet, simbolizând respectul purtat pentru cea care v-a dăruit viața. Pentru fiică, puteți alege lalelele albe, simbol al purității.

Totodată, bărbaţii trebuie să ştie că şi ei sunt sărbătoriţi. În România sunt două zile dedicate bărbatului, pe 19 noiembrie, ziua bărbatului şi ziua tatălui, pe 12 mai.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut