Cel mai mare parodist român, LUCIAN PERȚA – 70 de ani de viață, 50 de ani de parodie

2 minute de citit
- Publicitate -
Centrul Cultural Social Vişeu de Sus organizează joi, 23 noiembrie 2023, de la ora 16:00, un eveniment important pentru comunitate şi pentru viaţa culturală a vişeuanilor: aniversarea celui mai mare parodist al României, LUCIAN PERŢA.
Manifestarea va avea loc la Casa de Cultură din Vișeu de Sus şi marchează 70 de ani de viaţă a marelui artist, şi 50 de ani de parodie.

„În 23 noiembrie 1953 a văzut lumina zilei Lucian Perța, cel ce avea să devină cel mai mare parodist român. De atunci, au trecut 70 de ani, 50 dintre ei fiind dedicați scrisului. Și cum inspirație mai are încă pentru cel puțin 50, ne propunem să ”profităm” la maximum. Chiar și de ziua lui…

Vă invităm, așadar, la Casa de Cultură Vișeu de Sus, joi, 23 noiembrie 2023, la ora 16.00, la o întâlnire savuroasă cu sărbătoritul, cărțile și parodiile sale! Îi vom ura, împreună, ani mulți și buni!”, transmit organizatorii de la Centrul Cultural Social Vişeu de Sus.
Lucian Perţa a fost directorul Casei de Cultură Vișeu de Sus în perioada 1994-2013. Din anul 2007, este cetățean de onoare al orașului Vișeu de Sus. Este considerat de criticul literar Gheorghe Grigurcu, dar și de regretații Laurențiu Ulici și Marin Mincu drept cel mai mare parodist al României.

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut