CCR a respins sesizarea opoziției privind majorarea salariilor primarilor şi şefilor de consilii judeţene.

1 minute de citit
- Publicitate -

A fost votată respingerea criticilor de neconstituționalitate. În aceste condiții, consecința soluției adoptată de Curte constă în faptul că aplicarea modului de calcul pentru indemnizațiile primarilor și consilierilor locali este constituțională. Votul Curții a fost cu o mare majoritate.

Explicațiile oferite de președintele Curții Constituționale

Prin urmare, legea declarată constituțională, în mod procedural, e înaintată președintelui  României, care urmează să o promulge, evident în condițiile în care nu formulează solicitare de reexaminare”, a declarat președintele CCR, Marian Enache.

Totodată, Marian Enache a spus că nu era necesară fișa financiară pentru reactualizarea cheltuielilor.

„A doua critică s-a referit la nerespectarea termenilor regulamentari pentru depunerea amendamentelor. Această chestiune nu prezintă relevanță constituțională și Curtea a respins această critică pentru că nivelul de reglementare regulamentară este intern. Astfel, Curtea a dat soluție de respingere”, a adăugat președintele CCR.

Legea a fost adoptată în septembrie 2022 cu voturile PNL-PSD-UDMR. Conform actului normativ, salariile ar trebui să fie raportate la salariul minim din 2021, adică la 2.300 de lei, față de 2.080, atât cât era în anul 2019.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut