Cazierul poate fi eliberat online

1 minute de citit
- Publicitate -
Cazierul judiciar va putea fi eliberat și în format electronic
„La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip, certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice”, se menționează în lege.
Procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar se stabilesc în termen de șase luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului Afacerilor Interne şi al ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.
Certificatul de cazier judiciar reprezintă documentul eliberat persoanelor, care atestă situația judiciară a acestora. Certificatul de cazier judiciar este valabil 6 luni de la data eliberării.
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a ținut să menționeze că totul se va rezolva până la 1 februarie. Astfel, începând cu această dată, românii vor putea „să-și elibereze aceste caziere judiciare online, cu câteva click-uri.”
- Publicitate -
TAGGED:
Share this Article
Sari la conținut