Cazierul judiciar se poate obține online și este gratuit

2 minute de citit
- Publicitate -

Ministrul Digitalizării a precizat că românii care doresc să obțină cazierul judiciar o pot face prin intermediul platformei Ghișeul.ro.  Obținerea acestuia este gratuită.

Ministrul digitalizării a  precizat că există un site privat care percepe taxe pentru eliberarea documentului ceea ce este ilegal.

”Transformarea digitală a României a început foarte târziu, în ultimul an, cam un an şi jumătate. Asta este realitatea. Alte state au făcut lucrul acesta 8-10 ani de zile şi au reuşit să ducă serviciile publice în online şi să rezolve aceste probleme din câteva clickuri.

Am digitalizat cazierul judiciar. Era o problemă cam de 2 milioane de drumuri la secţia de Poliţie, pentru că se cer în foarte multe locuri”, spune ministrul.

Cazierul judiciar online este gratuit

Sebastian Burduja a mai spus că ”acum, în mod gratuit, orice cetăţean care are un cont pe Ghiseul.ro sau care îşi face cont pe hub-ul Ministerului de Afaceri Interne poate să îşi elibereze acest cazier judiciar online.

”Piaţa a încercat să rezolve problema. Nişte băieţi foarte creativi făcuseră un site, nimic ilegal, iau un fel de procură, se duc, bat la ghişeu şi scot ei cazierul şi ţi-l trimit. Când cauţi pe motoarele de căutare cazier judiciar online, băieţii ăştia sunt primul link şi costă 300-500 de lei să ţi-l eliberezi.

Drept pentru care reacţia la procesul nostru de digitalizare a cazierului care repet, e gratuit, este…«cum e digital cazierul că mă costă bani». Oamenii intrau pe acel site care e privat şi aveau impresia că acela este cazierul judiciar online”, a mai spus el.

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a reiterat că eliberarea cazierului judiciar este gratuită.

”Cazierul judiciar online este gratuit, este pe Ghiseul.ro şi deja 25.000 de români şi l-au eliberat online”, a spus Sebastian Burduja.

Potrivit ministrului, românii îşi vor putea descărca pe telefoane şi aplicaţia Ghiseul.ro, pentru un acces mai rapid.

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut