Cartierul Băița din Tăuții Măgherăuș rămâne fără apă potabilă din cauza viiturilor

2 minute de citit
- Publicitate -

Din cauza viiturilor puternice formate în urma ploilor torenţiale din noaptea trecută calitatea apei brute din sursa ce alimentează cartierul Băița, oraș Tăuții Măgherăuș, a fost semnificativ afectată, fiind înregistrate depășiri ale parametrilor care nu permit tratarea apei conform normelor sanitare. Mai mult, acestea au condus și la colmatarea captării apei.

În aceste condiţii, operatorul S.C. Vital S.A. anunţă că nu mai este posibilă asigurarea încadrării pentru parametrul de turbiditate, conform cerințelor Legii 458/2002, forma consolidată în 2017.

Acest fapt generează imposibilitatea tratării apei la Stație, societatea fiind nevoită să sisteze furnizarea apei către consumatorii din cartierul Băița. De fiecare dată când frontul de captare este colmatat, Vital SA trebuie să  oprească  Stația de Tratare și să efectueze lucrări de spălare a bazinelor de decantare, a filtrelor și a bazinului de stocare.

Vital SA aducem la cunoștința consumatorilor că a mobilizat toate resursele materiale și umane și face tot posibilul pentru a  limita intervalul de timp în care apa distribuită nu se va încadra în parametri.

S.C. VITAL S.A. își cere scuze consumatorilor afectați de această măsură apărută independent de voința noastră, iar furnizarea apei va fi reluată imediat ce turbiditatea la sursă va scădea la un nivel ce va permite tratarea apei.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut