Cartea lui Iacob Oniga dedicată memoriei regretatului Nicolae Piţiş, prezentată la întâlnirea camarazilor rezerviști din NV-ul României

2 minute de citit
- Publicitate -
Recent, în Baia Mare a avut loc întâlnirea interjudețeană a camarazilor rezerviști din cadrul Filialelor ANCMRR din M.A.I., din NV României. Manifestarea a fost a XI-a ediție a seriei întâlnirilor dintre județele din Ardeal, și a fost organizată de Filiala ,,Pintea Viteazu” Maramureș, ocazie cu care s-au întâlnit rezerviștii din județele: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Mureș, Salaj, Sibiu-Mediaș, Satu Mare și Maramureș, fiind prezente peste 200 persoane.
Unul dintre momentele importante ale evenimentului a fost cel susţinut de Iacob Oniga care a vorbit despre regretatul Nicolae Piţiş şi despre cartea dedicată memoriei marelui rapsod popular al Maramureşului, „Nicolae Pițiș a lu’ Ion a lu’ Iacob – Tezaur Uman Viu”.
„Conform principiului meu: „Promovează-te singur, că altfel nimeni nu te bagă în samă, nimeni nu-ți are hia, ba mai mult, unii te și sapă „, în cursul săptămânii trecute, într-o locație selectă din Baia Mare și în prezența unui public de excepție din peste zece județe, am avut onoarea de a prezenta recenta mea carte – „Nicolae Pițiș a lu’ Ion a lu’ Iacob – Tezaur Uman Viu” și de a vorbi auditoriului despre ceea ce a însemnat pentru Țara Lăpușului, pentru Maramureș, România și pentru restul lumii unicul nostru țăran-filosof, horitor, făuritor de instrumente muzicale și prietenul lui Florin Piersic, badea Niculai Pițiș.
Desigur, povestea cărții se întinde pe durata a cinci ani, perioadă în care, din când în când, m-am bucurat să îi fiu aproape, având în mâini, ceva de scris și un notes.
Ceea ce a ieșit de sub tipar se poate vedea doar după ce ai răsfoit cartea, o carte care nu are… liniște, neliniște despre care vă voi vorbi într-un serial de postări, atunci când voi considera că am fost bine înțeles în demersurile mele de a scrie aceasta carte”, este mesajul autorului Iacob Oniga după acest eveniment.
MaramuresOnline.ro
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut