Care sunt meseriile care expun femeile la un risc mai mare de a face cancer ovarian?

2 minute de citit
- Publicitate -

Cercetătorii au descoperit că femeile care lucrează în contabilitate sau în domeniul frumuseții au șanse mai mari de a face cancer ovarian, iar femeile care activează în construcții se confruntă cu un risc de aproape trei ori mai mare să dezovlte boala, conform Sky News .

Potrivit unui nou studiu publicat în revista Occupational and Environmental Medicine, femeile care lucrează în industria de vânzări, îmbrăcăminte, construcții, coafezele și cosmeticienele sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta această boală.

Autorii studiului au subliniat însă că „deducțiile din rezultate sunt limitate”, deoarece acestea necesită mai multe lucrări pentru a examina legăturile dintre riscul de cancer ovarian și diferite meserii.

Cercetătorii, îndrumați de cadre didactice de la Universitatea din Montreal din Canada, au descoperit o legătură între ocupații și cancerul ovarian  după ce au examinat datele a 491 de femei canadiene cu cancer ovarian și compararea acestuia cu 897 de femei sănătoare. Tot ei au spus că femeile expuse la o serie de substanțe la locul de muncă au un risc mai mare de a se îmbolnăvi. Din această serie de substanțe fac parte talcul din produsele cosmetice, amoniac, peroxid de hidrogen, praf de păr, fibre sintetice, fibre de poliester, coloranți organici și pigmenți și înălbitori.

„Sunt necesare cercetări suplimentare bazate pe populație pentru a evalua posibilele pericole pentru muncitoare și meseriile lor”, au scris autorii.

 

A.M.

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut