Caravana Medicală AUR în Maramureș: Peste 900 de maramureșeni au primit consultații gratuite

2 minute de citit
- Publicitate -

Pentru 6 zile, aravana medicală AUR a poposit în județul Maramureș  În perioada 25-30 martie, programul Spitalului mobil a fost următorul:

  • 25-26 martie, în comuna Copalnic-Mănăștur
  • 27-28 martie, în comuna Poienile de sub Munte
  • 29-30 martie, în comuna Săcel

Au fost consultați peste 900 de cetățeni în cele 6 zile de activitate dinMaramureș, în cadrul Spitalului mobil AUR – oameni simpli care sunt afectați în mod direct de sistemul medical deficitar din Maramureș, cu personal insuficient și infrastructură învechită.

Coordonatorul Caravanei medicale AUR este doctor Cristina Butura, un medic profesionist, devotat acestei profesii nobile, care a venit tocmai din Anglia pentru a se alătura acestui proiect de suflet al echipei AUR.

„Faptul că sute de maramureșeni au venit încă din primele zile la consultații pentru diferite afecțiuni, ne confirmă încă o dată un lucru deja știut: sistemul medical din Maramureș se confruntă cu deficiențe grave, de la infrastructură, la personal medical și auxiliar insuficient. Este de neacceptat faptul că în 2024, oamenii nu au acces la servicii medicale și nu își permit nici măcar un control periodic, de rutină, pentru a vedea care este starea lor de sănătate. În satele din Maramureș sunt bunicii noștri, pe care actuala conducere a județului i-a uitat, iar pentru acest lucru trebuie să răspundă în fața maramureșenilor, la alegerile din 9 iunie 2024.

Noi, echipa Partidului AUR, suntem dedicați creării unui sistem medical mai accesibil și eficient pentru toți, indiferent de statutul socio-economic sau de locul de reședință”, a transmis deputatul Darius Pop, candidat AUR la președinția Consiliului Județean Maramureș.

În cadrul Caravanei Medicale a partidului AUR, maramureșenii au putut beneficia gratuit de servicii medicale de stomatologie, oftalmologie, analize de sânge, ecografie și medicină generală.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut