Capsula timpului la Aeroportul Internațional Maramureș

2 minute de citit
- Publicitate -
Consiliul Județean Maramureș a organizat în colaborare cu Aeroportul Internațional Maramureș, evenimentul simbolic ”Capsula timpului”, în cadrul căruia a fost plasată în fundația noului terminal de pasageri o capsulă a timpului, care conține: două ziare locale, un ziar național, planul de construcție al noului terminal de pasageri și lista cu personalul din cadrul AIMM.
De asemenea, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a adăugat în capsula timpului și o scrisoare pentru urmașii Maramureșului.
Prin realizarea evenimentului din data de 10 octombrie 2023 va rămâne în istorie ca o bornă importantă în dezvoltarea județului Maramureș. Noul terminal de pasageri va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră și va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 mp.
Printre dotări se află și un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cală pe fluxul de plecări care conţine 10 ghișee check-in și benzi transportoare, două carusele plate cu plăci suprapuse pentru zona Sosiri, patru porţi de control acces manual, două chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene, două ghișee check-in pentru self drop-off.
Proiectul este în valoare de 134 milioane de lei, iar până la finalul anului 2023 construcția va fi montată, urmând ca la jumătatea anului 2024 noul terminal de pasageri să fie deja funcțional.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut