Călin Bota, deputat PNL de Maramureș: ”Respect pentru imn și drapel!”

1 minute de citit
- Publicitate -
 În Camera Deputaților a fost votat un proiect de lege ce prevede că cetățenii sunt datori să manifeste respect față de drapelul și imnul național al României și să nu comită nici un act prin care s-ar aduce ofensă acestora.
În cazul încălcării prevederilor legii, cei care adăugă pe drapelul României alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare, riscă sancțiuni cuprinse între 10.000 și 20.000 lei, amenzile urmând să fie aplicate de reprezentanții poliției sau jandarmeriei.
”Am votat, în Camera Deputatilor, un proiect de lege inițiat de președintele PNL Nicolae Ciucă și de liderul deputaților liberali, Andronache Gabriel, care prevede sancțiuni de până la 20.000 de lei pentru cetățenii care nu manifestă respect față de drapelul și imnul național al României.
Consider că toți cetățenii sunt datori să manifeste respect faţă de drapelul şi imnul naţional şi să nu comită niciun act prin care s-ar aduce ofensă acestora”, a declarat Călin Bota, deputat PNL de  Maramureș.
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut