Călin Bota, deputat PNL: ”Am votat în Camera Deputatilor un proiect care prevede înfiinţarea Registrului traficanților de droguri”

1 minute de citit
- Publicitate -
Registrul reprezintă un mijloc de supraveghere și identificare operativă a persoanelor care au comis infracțiuni din sfera traficului ilicit de droguri, precum și a celor au efectuat fără drept operațiuni cu substanțe psihoactive.
”Mă bucur că am votat în Camera Deputatilor un proiect pe care l-am inițiat alături de mai mulți colegi liberali, proiect care prevede înfiinţarea Registrului traficanților de droguri, un instrument important, cu rol în prevenirea și combaterea traficului de droguri” a declarat Călin Bota, deputat PNL Maramureș.
Cu ajutorul acestui Registru, poliția va putea să verifice unde sunt traficanții, unde lucrează şi cu cine intră în contact. În funcție de pedeapsă, persoanele vor fi înscrise în registru între 5 şi 20 de ani, iar în această perioadă poliția va putea ști unde există riscul ca persoana vizată să vândă din nou droguri.
Având în vedere faptul ca în România atât consumul cât si traficul de droguri sunt în creștere, iar cele mai vulnerabile persoane sunt tinerii, consider ca orice măsură legislativă adoptată pentru a combate acest flagel este binevenită.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut