Bullying-ul și consecințele nefaste ale acestei infracțiuni

2 minute de citit
- Publicitate -

Bullying-ul, asociat în limba română cu termenii ca batjocură, intimidare, terorizare, este extrem răspândit, dar nu multă lume vorbește despre consecințele sale sau despre metodele de oprire sau ameliorare ale acestuia.

În Maramureş, Asociaţia Maxwell România a derulat în perioada ianuarie – februarie 2023   Proiectul „Cum să facem față bullyingului”, împreună cu Liceul Teoretic Petru Rares Târgu Lapus şi Colegiul National Gheorghe Sincai Baia Mare, prin intermediul căruia s-a urmărit îmbunătățirea percepției, atât a tinerilor, cât și a profesorilor și a părinților acestora cu privire la bullying și la consecințele nefaste ale acestei infracțiuni în viața tuturor.

384 de elevi din cadrul Colegiului Naţional Gheorghe Şincai Baia Mare și Liceului Teoretic Petru Rareş Târgu Lapus au participat la activităţile proiectului care are drept scop prevenirea și combaterea bullying-ului în rândul copiilor și adolcescenților.

Au avut loc 30 de întâlniri cu cei peste 384  de elevi din cele două școli, 2 întâlniri cu profesorii, 2 întâlniri online cu  părinții copiilor din cele două școli, 2 întâlniri tip dezbatere  în cadrul cărora a avut loc selecția pentru dezbaterea finală şi o dezbatere finală cu 32 de elevi din ambele școli. Elevii participanți la dezbaterea finală au fost premiați.

„Ne dorim ca informațiile proiectului să fie transmise către alți copii, profesori și părinți, chiar de către acești elevi, care au înțeles importanța unui comportament antibullying.

Feedback-ul primit din partea elevilor, a profesorilor și a părinților este unul pozitiv, cu toții concluzionând că astfel de activități sunt foarte utile și necesare. Acest fapt ne încurajează să continuăm derularea acestui gen de proiecte, și în restul țării”, arată Viorelia Man preşedintele filialei Maramureş a Asociaţiei Maxwell România.

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut