Borșa devine gazdă pentru Campionatul Național de Schi Alpin FIS al României Seniori și Juniori U18 și U21

3 minute de citit
- Publicitate -

Borșa începe săculeagă roadele investițiilor realizate la Partia Olimpică dar și în capacitatea organizatorică a autorităților locale. Mediul privat de afaceri are posibilitatea acum să se dezvolte și să afere turiștilor motive să revină în localitate.

Campionatul Național de Schi Alpin FIS al României Seniori și Juniori U18 și U21, ediția 2023, se va desfășura în perioada 21 – 25 februarie 2023 la Borșa, Maramureş, pe pârtia olimpică de schi omologată FIS, anunță Federația Română de Schi Biatlon.

Campionatul Național de Schi Alpin FIS Seniori și Juniori U18 și U21 va debuta la data de 22 februarie. Miercuri și joi, începând cu ora 09:00, se vor desfășura probele de Slalom Uriaș. Vineri și sâmbătă, probele de Slalom vor avea loc pe nocturnă, începând cu ora 17:30.

Pârtia olimpică de schi de la Borșa intră  în circuitul competițiilor naționale și internaționale și aduce noi oportunități de dezvoltare pentru zona Maramureșului.

„Ne bucurăm că Borșa va găzdui anul acesta Campionatul Național de Schi Alpin FIS. Este extraordinar faptul că putem susține sporturile de iarnă și, în același timp, acest lucru ce va reflecta în mod pozitiv și asupra Maramureșului, asupra turismului din zonă și a economiei. În plus, cred că această competiție îi va inspira și pe copiii din zonă, pe tineri, să se îndrepte către sport, ceea ce este minunat”, declară Ion Sorin Timiș, Primar al Orașului Borșa.

„Mulțumim Primăriei Borșa și domnului Primar Ion Sorin Timiș pentru susținere și pentru că ne vor fi gazde anul acesta cu ocazia Campionatului Național de Schi Alpin FIS Seniori și Juniori U18 și U21. Colaborarea cu autoritățile locale este fundamentală în dezvoltarea sportului de performanță, în special dacă vorbim despre sporturile de iarnă. Pârtia din Borșa este omologată FIS și sunt convins că, pe viitor, va găzdui și competiții internaționale de anvergură. Cu acest eveniment, Borșa se înscrie oficial pe harta competițiilor sportive și acesta este un lucru extraordinar pentru sporturile de iarnă și pentru dezvoltarea turistică și economică a zonei Maramureșului”, declară Puiu Gaspar, Președintele Federației Române de Schi-Biatlon.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut