În cadrul acestui proiect au concurat echipaje de la unitățile de învățământ băimărene pe diferite secțiuni.
Ideile inovatoare ale elevilor în domeniul inginerie și roboticå, protecția mediului, sport și tineret, transport și lucrări publice, dar și cultural-artistic au prins contur în fața unui public numeros și a unui juriu al cărui președinte a fost președintele în funcție al Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.
Coconii din Budești au adus cu ei frumusețea portului popular, acuratețea cântecului și ritmurile învârtitei de Maramureș, în timp ce elevii din Băsești au pus în scenă dansul Călușului, un dans tradițional specific Moldovei, Olteniei, dar și Transilvaniei, un dans îndrăgit de George Pop de Băsești, practicat în perioada Rusaliilor.
Elevii/ prescolarii de ciclu primar/ preșcolar de la majoritatea institutiilor de învățământ particular și de stat din Baia Mare, au trimis sub formă de desene viziunea lor asupra orașului în care vor să trăiască în viitor: un oraș cu multă verdeață, cu locuri destinate artiștilor, cu spații de joacă generoase, etc.
Publicul a fost unul numeros, astfel încât în scurt timp sala a devenit neîncăpătoare.
Elevi, părinți, cadre didactice, inspectori școlari, au incurajat și apreciat eforturile elevilor. Prezența inspector scolar general adjunct prof. Muntean Ioan a reconfirmat dubla implicare în activități legate de sistemul învățământ.
Cu cât se vor organiza mai multe astfel de activități, cu atât spiritul competitiv al efervescenței de idei va produce soluții, care să sporească starea de bine a societății.
Natalia Fornvald