Băimăreanul Patric Iluţ a devenit, în acest weekend, liderul clasamentului mondial World Rookie Tour, la disciplina slopestyle snowboarding! 

2 minute de citit
- Publicitate -

Băimăreanul Patric Iluţ (14 ani), aka #theflyingboy a devenit, în acest weekend, liderul clasamentului mondial World Rookie Tour, la disciplina slopestyle snowboarding!

 

Tânărul sportiv a acumulat în acest sezon 242,41 puncte în urma a 6 etape mondiale, la care a participat. Din aceste 6 etape Patric a câştigat 3, ca cel mai bun sportiv din etapa (Patric participa la categoria groms, adică sub 15 ani, dar a avut cel mai bun punctaj din toata competitia, fiind desemnat „overall winner”). Deoarece circuitul WRT s-a încheiat în acest weekend, urmând marea finală de la Kaprun de săptămâna viitoare, Patric încheie sezonul 2022/2023 pe poziţia de lider la categoria sub 15 ani. Pentru această poziţie, s-au bătut peste 1000 de tineri atleţi din întreaga lume, din ţări cu istorie în această disciplină, din ţări care susţin acest sport. Cu atât mai mare performanţa tânărului băimărean, care nu este susţinut de nici o federaţie de specialitate, toate deplasările şi antrenamentele acestuia fiind susţinute de familia lui prin ACS Extrem Rivulus, şi cu mici ajutoare din partea unor sponsori care înţeleg ce înseamnă înalta performanţă.

 

Patric este, de asemenea, liderul circuitului mondial de skateboarding, categoria street, tot la categoria sub 15 ani. Astfel tânărul băimărean este lider mondial în 2 sporturi olimpice diferite, unul de vară şi unul de iarnă – performanţă extrem de rară la nivel mondial, premieră cu sigurantă pentru sportul românesc!

Nici la aceasta disciplină (skateboarding) nu există nici o susţinere, neexistând nici măcar o federaţie de specialitate în ţară. Este ruşinos ce se întâmplă în România, unde nu este susţinută performanţa reală. Oricum, Patric continuă să pună România pe cea mai înaltă treaptă la 2 discipline sportive chiar dacă o face (nu pentru multă vreme) pe cont propriu.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut