Baia Sprie este vizată de interesul antreprenorilor români și străini

1 minute de citit
- Publicitate -

Licitația privind execuția Campusului pentru învățământul DUAL de la Baia Sprie a stârnit interesul antreprenorilor, fiind depuse șase oferte.

„Prin acest campus, pentru parcul industrial pe care îl edificăm în Baia Sprie asigurăm și forță de muncă de înaltă calificare. Nu întâmplător am reușit să atragem în județul nostru un prim mare întreprinzător german pentru parcul industrial. Este și rezultatul colaborării excelente dintre Consiliul Judeţean Maramureş, Ambasada Germaniei și Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) din România” – a precizat președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, după recenta sa întâlnire cu Excelența Sa Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei în București.

Proiectul campusului are o valoare de 25 milioane de euro și este finanțat prin programul PNRR. Pe lângă sălile de clasă, campusul va cuprinde laboratoare de specialitate, spații de cazare (pentru 300 de elevi), sală și teren de sport, spații de relaxare și va avea dotări educaționale de ultimă generație.

Cursurile de învățământ dual se desfășoară pe o rută completă, de la școală profesională, liceu și până la facultate. Este un proiect definitoriu dintr-o amplă strategie de dezvoltare a educației, cu efecte benefice pentru creșterea potențialului economic al Maramureșului.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut