Una dintre femeile care au trăit în acest azil clandestin, a alertat autorităţile după ce a fost abuzată. Datorită acesteia au fost salvate patru femei din căminul ilegal din Baia Mare.
Autorităţile au descins la aşa-zisul centru, iar cele patru femei au fost relocate în centre acreditate și autorizate.
Administratorul care era un cetățean italian, nu a putut prezenta niciun fel de document de licență sau acreditare.
„În baza informațiilor apărute în mediul online cu privire la existența unei fundații care oferă servicii pentru fete și femei abuzate, Comisia mixtă de control constituită la nivelul județului Maramureș a demarat o acțiune de verificare a acestei fundații. Toate instituțiile de control de la nivelul județului Maramureș s-au deplasat la locația identificată în vederea clarificării și verificării suspiciunilor referitoare la funcționarea acesteia în condiții de nelegalitate. Reprezentanții instituțiilor de control au constatat la fața locului că această fundație nu deține licență și acreditare din partea Ministerului Muncii, așa cum prevede legea, și au dispus închiderea activității până la intrarea în legalitate”, a transmis Dan Buca, purtător de cuvânt la Prefectura Maramureş.
La finalul verificărilor făcute de Comisia mixtă de control, Prefectura Maramureș va face publice rezultatul controlului și măsurile luate.