Avertisment ONU: Urmează scumpiri uriașe la alimente!

2 minute de citit
- Publicitate -

ONU trage un semnal de alarmă și anunță că prețurile produselor alimentare vor crește din cauza catastrofei întâmplate în Ucraina.

Marți, 6 iunie, a avut loc ruperea uriaşului baraj de la Kahovka de pe fluviul Nipru (în sudul Ucrainei), inundând sate, orașe, câmpuri, terenuri agricole, ducând la evacuarea a mii de oameni. Tristul eveniment va avea un impact considerabil asupra securităţii alimentare mondiale, relatează Reuters.

Martin Griffiths, responsabilul ONU pentru ajutor umanitar, a declarat pentru BBC că impactul asupra securităţii alimentare ar putea fi semnificativ.

„Este vorba de un grânar, toată zona aceea care coboară spre Marea Neagră şi Crimeea este un grânar nu numai pentru Ucraina, ci şi pentru întreaga lume. Deja ne confruntăm cu dificultăţi în materie de securitate alimentară; sunt sigur că preţurile la produsele alimentare vor creşte în mod cert”, a declarat Griffiths pentru BBC.

„Este aproape inevitabil că vom vedea enorme, enorme probleme cu recoltarea şi semănatul pentru următoarea recoltă. Aşadar, vom asista la un impact semnificativ asupra securităţii alimentare mondiale – asta este ceea ce se va întâmpla”, a afirmat oficialul ONU.

Ucraina e un important furnizor global de grâu și porumb, iar compromiterea recoltelor înseamnă producție mai mica și, evident, prețuri mai mari. Pe lângă Ucraina, și Rusia este unul dintre cei mai mari producători agricoli din lume.

 

A.M.

 

 

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut