Avem 1 miliard de euro pentru şcoli prin PNRR. Nimeni nu depune proiecte

2 minute de citit
- Publicitate -

În luna decembrie a fost lansat apelul de proiecte pentru școli prin care acestea pot accesa până la 1 miliard de euro din PNRR pentru dotarea laboratoarelor de informatică și a claselor cu mobilier sau înlocuirea mobilierului mai vechi de 5 ani.

A trecut o lună de când s-au deschis finanțările, nimeni nu depune proiecte şi nu par a fi interesaţi de educaţia şi viitorul copiilor noştri.

Pentru această linie de finanțare, proiectele se depun de primăriile de care aparțin școlile. Unitatea de învățământ trimite o listă cu ceea ce are nevoie către primărie, aceasta întocmește proiectul, obține un aviz al inspectoratului județean și apoi îl depune la Ministerul Educației. Data limită de depunere a proiectelor este 19 martie.

Pentru licee există o a două linie de finanțare de încă 118 milioane de euro pentru dotarea cu laboratoare inteligente. Fiecare liceu poate primi până la 60 de mii de euro. De dată această, cei care trebuie să întocmească și să depună proiectele sunt directorii unităților de învățământ.

Pe 30 ianuarie, adică la mai bine de o lună de la deschiderea finanțărilor, situația era îngrijorătoare. Pe primul apel, cel de un miliard de euro, erau depuse doar patru proiecte, din care două sunt greșite, pentru că au aplicat instituții de învățământ, iar această linie este doar pentru primarii. Deci vor fi eliminate din start. Iar pe cel de-al doilea apel, cel cu laboratoarele inteligente, nu era depus niciun proiect, conform stirileprotv.ro

Așadar, toți responsabilii din educație, de la profesori și directori de școli până la minister și inspectorate județene, au câteva săptămâni să se mobilizeze, să scrie și să depună aceste proiecte de care depinde viitorul copiilor noștri.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut