Apare o nouă monedă în România

1 minute de citit
- Publicitate -

Banca Națională a României urmează să lanseze luni, 10 aprilie, o nouă monedă din argint cu tema Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, potrivit unui comunicat.

Pe aversul banului este gravat turlele Catedralei Mitropolitane Ortodoxe și Palatul Culturii din Timișoara, stema României, inscripția „ROMÂNIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI” și anul eliberării „2023”.

De asemenea, reversul monedei este compus din clădiri din Piața Unirii din Timișoara, Domul Romano-Catolic, stema orașului și inscripțiile „TIMIŞOARA” şi „CAPITALA EUROPEANĂ A CULTURII”.

Monedele de argint vor fi incorporate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de broșuri de prezentare și de certificate de autenticitate, redactate în limba română, engleză și franceză. Documentele oficiale care atestă veridicitatea monedelor includ semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, conform informațiilor transmise de Banca Națională a Românieiîn comunicatul respectiv.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 460,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii au putere circulatorie pe teritoriul României.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut