Am dat „Sfara”-n Turcia la Annabella Diamond Hotel

7 minute de citit
- Publicitate -

Dacă ar exista o ușă a infinitului, unde ar duce? Ai avea curajul să apeși clanța și să te îndrepți spre infinit? Hmm? Eu cred că ușa a infinitului este capacitatea ta de a visa, de a imagina și de a crea. Ea se deschide atunci când îți folosești creativitatea și curiozitatea pentru a explora lumea din jurul tău.

Cel mai mare tărâm neexplorat este interiorul tău. Iar când vei învăța să explorezi acest tărâm, atunci va începe „petrecerea”. Îndrăznește doar să deschizi ușa.

Eu am deschis o ușă în final de septembrie, început de octombrie, la sugestia Sfara Tours Baia Mare. O  minivacanță numai bună de încărcat baterii pentru iarna ce va să vină. Posibilitatea unei excursii în Turcia a picat la fix, iar ideea unei escapade în Alanya la Annabella Diamond Hotel părea un fel de basm cu Făt-Frumos. Dar cine nu visează nu trăiește. Doamne, ce noroc!

Zbor de pe Baia Mare, fără stresul unei deplasări în alt județ. Știți la ce mă refer: transport, parcare, taxe, etc. De acasă până la aeroport am plătit la taxi 25 lei. Hai 30 cu ciubuc, doar mergeam în ţara care a inventit peșcheșul.

În aerogară lume multă, trecut relativ ușor prin etapele de îmbarcare, așteptat aproximativ 90 minute până la sosirea avionului operat de compania HiSky. Ne îmbarcăm, primim cu toții instrucțiunile necesare zborului și decolăm. Aproximativ 200 de persoane, destinația Antalya.

Avionul în cele mai bune condiții, curat, relativ  nou, personal amabil vorbitor de limbă română, prețuri decente dacă voiai să consumi ceva. Dacă ai noroc să prinzi rândul 18 (mulțumim Diana), ai spațiu suficient să joci un fotbal. Aterizare ușoară, ieșit repede din aeroport, găsit ghid şi urgent îmbarcat și plecat. Asta ca să vedeți cât de repede îmi doream să ajung la hotel.

Urcăm câteva familii în microbus, ghidul ne dă informații interesante despre sejurul nostru, ce ai voie și ce nu ai voie să faci în țara gazdă, ne introduce oarecum în aroma savuroasă a Turciei. Ne spune despre ciubuc, care e religie în această țară. Îl primește zâmbind, atât şoferul de autobus cât și recepționerul, vânzătorul din bazar, camerista, ospătarul și barmanul care are grijă să nu îți lipsească nimic.

Ajungem după aproximativ o oră şi jumătate la hotel. Prima impresie: WAW. Mare, fălos, curat, elegand și totuși nefiţos. Oameni relaxati, servicii de calitate. Vă recomand cu drag Annabella Diamond Hotel (Incekum – Avsallar).

Formalitățile de la recepție rapide, lăsat ciubuc, băiatul cu bagajele, eviednt ciubuc. Camera frumoasă, mare, cu de toate. Ca o shaorma cum ne place nouă, românilor. Bogată. Pat matrimonial, aer condiționat, balcon cu masă și 2 scaune, o baie neckermann, seif și muuuultă intimitate.

Mă uit cu colțul ochiului la soția mea, așteptam o impresie. Zâmbește satisfăcută. Ce îți poți dori mai mult? Poate o seară romantică. Urmează.

Coborâm la masă, flămânzi tare. Intrăm la restaurant, all inclusive. Ulala, un adevărat festin culinar ni se desfășura în fața ochilor. Dăm o raită să ne obișnuim cu oferta, ne umplem farfuriile, bem un pahar cu vin, roșu, ne obișnuim cu atmosfera și la cameră adunarea.

A doua zi vreme capricioasă, parcă un cadou de la divinitate, timp de relaxat şi suficient pentru mers în Bazar. De la hotel, aproximativ 1 km, plimbare ușoară și ajungi în raiul comercianților. Toată lumea vrea să îți vândă ceva. De la rahat la baklava, de la pantofi la tricouri, absolut orice. Vânzători amabili, uneori prea amabili. Încercau cu zâmbetul pe buze să te facă să lași niște bănuți în magazinul lor. Vânzători incredibili și negociatori cu diplomă.

Următoarea zi a adus vreme bună, 29 grade afară, 24 grade în Mediterană. Şezlonguri la discreție, atât pe malul mării cât și la piscină. Totul la discreţie. Mâncare, fructe, băuturi, dulciuri, cafea, etc. Tot, absolut tot. Hotelul merită nota 10 cu steluță pentru ospitalitate și facilitățile puse la dispoziție. Suntem singurii români din complex ceea ce ne bucură. Mulți nemți, ruși, unguri și polonezi. Toți fără griji, unii mai civilizați decât alții. Asta datorită faptului că ai totul la îndemână, civilizat și oarecum firesc. Ai impresia că nimeni nu face nimic forțat, totul e în firea lucrurilor. Natural.

După-masă, am ales să stăm la piscină, era la 5 m de terasa restaurantului. Un cocktail, o cafea, soare, curățenie și ospitalitate.

Plaja cu nisip fin, apa caldă, temperatura ideală şi servicii fantastice. Am cunoscut un ospătar kurd, Aihan pe numele lui. Om cu facultate făcută, technician dentar cu diplomă, vorbitor de 6 limbi. Fabulos omul. Harnic, amabil, întotdeauna prezent, fără să fie stresant. Într- o seară, ne-a făcut o surpriză incredibilă: ne-a aranjat o masă romantică, flori, mezanplas impecabil şi un zâmbet de satisfacție. Un om fabulos care se mândrea cu țara lui. Apropo, turcii sunt cei mai patrioți și ospitalieri oameni pe care i-am cunoscut vreodată.

În fiecare seară, complexul organiza spectacole pentru turiști, baruri deschise până târziu în noapte, totul la liber. Ce să îți dorești mai mult?

Dacă ştii puțină engleză, ești civilizat, respecți regulile impuse pentru siguranța tuturor, Turcia este locul unde poți să faci o vacanță ideală.

Sfat: Dacă vreți o agenție de turism care să vă satisfacă toate pretențiile, să fie atentă la toate doleanțele dumneavoastră, să facă tot posibilul să vă simțiţi bine, alegeți  Sfara Tours Baia Mare.

Găsiți aici oameni foarte bine instruiți, amabili, gata oricând să vă facă cea mai bună ofertă posibilă și culmea: tot ceea ce spun se regăsește în realitate. Nicio minciunică nevinovată, nimic umflat. Purul adevăr. Noi am găsit la Annabella Diamond Hotel mai mult decât ne-am așteptat.

Sărut-mâna Diana, felicitări Sfara Tours Baia Mare pentru profesionalism!

PS: La anul nu scăpați de noi!

Suntem siguri că vreţi să şi vedeţi de ce nouă ne-a plăcut atât de mult.

Dan Cristian COARDĂ

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut