Alexandru Peterliceanu, protagonistul unui eveniment cultural diplomatic excepţional

2 minute de citit
- Publicitate -
Cultura şi civilizaţia română va fi promovată în Orientului Mijlociu în urma semnării acordului de colaborare între Asociația Nord pentru Cooperare și Integrare din Baia Mare (ANCI) și Liga Statelor Arabe (LSA).
În luna decembrie, Alexandru Peterliceanu, vicepreședinte ANCI, a fost primit la sediul Ligii Statelor Arabe din Cairo pentru a semna memorandumul de promovare a culturii şi civilizaţiei române în spaţiul Orientului Mijlociu şi a culturii şi civilizaţiei arabe în România şi Europa. Astfel, a fost încheiat, în premieră, Memorandumul de Înțelegere între Asociația Nord pentru Cooperare și Integrare (ANCI) și Liga Statelor Arabe (LSA).
„România noastră dragă se face şi se duce mai departe cu oameni ca dumneavoastră”, a declarat Excelenţa Sa Olivia Toderean, Ambasadorul României în Egipt, cu ocazia semnării acordului.
Ambasada României în Republica Arabă Egipt a marcat acest eveniment printr-un mesaj pe pagina oficială de facebook:
„Valoarea oricărei culturi este dată și prin deschiderea ei spre exterior, spre dialoguri, interacțiune creativă și inspirație reciprocă.
În acest registru, Ambasada salută semnarea unui Memorandum de Înțelegere încheiat, în premieră, între Asociația Nord pentru Cooperare și Integrare și Liga Statelor Arabe (LSA), semnat la Cairo la finele lunii decembrie de către domnul Alexandru Peterliceanu, vicepreședintele ANCI și doamna Maha O. Gad, director al Departamentului Cultură, Dialog și Civilizație al LSA.
În cadrul întâlnirii sale cu domnul vicepreședinte Peterliceanu, la sediul Ambasadei României, E.S. Olivia Toderean, Ambasadorul României în Egipt, a transmis felicitări pentru semnarea acestui document și disponibilitatea misiunii diplomatice de a contribui la punerea lui în aplicare prin noi proiecte care să aducă mai aproape culturile arabe și cultura română, în expresiile lor clasice sau contemporane. Rolul ANCI în apropierea literaturii arabe, în special egiptene, de cea română și reciproc, rămâne unul special în ultimii ani și sperăm că va continua la același nivel”.
Îl felicităm şi noi pe domnul Alexandru Peterliceanu pentru această reuşită extraordinară pentru ţara noastră!
MaramuresOnline.ro
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut