Alexandra Rus medaliată la Campionatul Mondial de Sambo

2 minute de citit
- Publicitate -

Timp de patru zile, în perioada 05-08 octombrie 2023, capitala Republicii Kyrgyzstan – Bishkek (oraș cu o populație de 1.074.075 de locuitori) a găzduit Campionatul Mondial de Sambo rezervat Tineretului și Juniorilor.

Din cei 335 de sportivi prezenți la start însumând un număr de 28 de națiuni au făcut parte și cele două surori gemene Alexandra și Anamaria Rus, sportive legitimate la Clubul Sportiv Municipal Baia Mare.

Elevele antrenorilor Vasile Pop – Alin Popdan s-au pregătit intens pentru această importantă competiție, ambele fiind accidentate înaintea deplasării la Campionatul Mondial, Alexandra cu o entorsă la glezna piciorului drept iar Anamaria cu o tăietură la același membru inferior. Însă și așa Alexandra Rus (junioară 2) a reușit în cadrul unei categorii de vârstă superioare să obțină medalia de bronz la categoria de greutate -72 de kg.

Pentru cele două sambiste anul 2023 a fost unul de bun augur, Anamaria venind din postura de vicecampioană mondială obținută la junioare doi. Cele două sportive din Pribilești au reușit anul acesta, în aprilie, la Campionatele Europene de Cadete și Tineret să obțină câte două medalii de bronz în timp ce în luna mai, la Campionatele Europene Școlare, ele s-au încununat cu o medalie de aur și una de argint.

Pe lângă meritele antrenorilor trebuie remarcate și eforturile necontenite ale părinților celor două campioane.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut