Ai absolvit anul acesta şi te-ai înregistrat în evidenţele AJOFM?

1 minute de citit
- Publicitate -
Dacă te-ai înscris în evidenţele agenției pentru ocuparea forței de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire, îţi reamintim că poţi beneficia, la cerere, de indemnizație de șomaj de 298 lei/lună (50% din valoarea ISR în vigoare), pentru o perioadă de 6 luni.
Odată înscris în evidenţele AJOFM, poţi beneficia de pachetul de măsuri active de stimulare a ocupării: informare şi consiliere profesională, medierea muncii, cursuri de formare profesională, prima de inserție. În plus, există diferite alte măsuri de susținere și stimulare a ocupării (prime de mobilitate, de activare etc.).
Nu poţi beneficia de indemnizaţie de şomaj dacă la data solicitării dreptului, refuzi un loc de muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor tale sau refuzi participarea la servicii pentru stimularea ocupării şi de formare profesională oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă. De asemenea, nu beneficiezi de indemnizaţie de şomaj dacă la data solicitării dreptului, ai fost admis sau urmezi cursurile unei forme de învăţământ, organizate şi/sau acreditate, după caz, în condiţiile legii.
MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut