Aeroportul Internaţional Maramureş: record de pasageri în 2022 / destinaţii noi în 2023

2 minute de citit
- Publicitate -

Anul 2022 reprezintă anul cu cel mai mare număr de pasageri înregistrat în istoria Aeroportului Internațional Maramureș, peste 76 000 de pasageri. Traficul de pe aeroport a evoluat pozitiv din 2018, ca o continuare a trendului dupa redeschiderea aeroportului, chiar în perioade în care industria de profil a suferit pierderi mari cauzate de pandemie.

Pe lângă compania aeriană TAROM care a operat zboruri regulate dinspre București la Baia Mare cu o frecvență de cinci zboruri săptămânale respectiv 6 pe săptămână din luna octombrie, compania HiSky a zburat spre Paris Beauvais cu o frecvență de două zboruri săptămânale. Zborurile către și dinspre Paris au un program ideal, joia și duminica, pentru facilitarea vizitelor de tip City Break cât și VFR (vizitarea rudelor și prietenilor). Pe pagina oficială a companiei HiSky s-a pus în vânzare, pentru perioada de vară 2023, și o a treia frecvență pe săptămâna, marțea.

Destinaţii noi în 2023: Munchen, Roma și Londra

Noi destinații vor fi adăugate la portofoliul zborurilor de pe Aeroportul Maramureș, și anume Munchen, Roma și Londra. De asemenea, compania AirConnect a anunțat operarea rutei Baia Mare – București, începând cu luna martie 2023.
Destinațiile charter ale anului 2023 vor fi Antalya, cu o frecvență de patru zboruri săptămânale, Creta și Hurghada cu o frecvență de un zbor pe săptămână.

Proiecte de dezvoltare

Prin proiectele de dezvoltare deja realizate, dar și datorită celor în curs de dezvoltare, Aeroportul Maramureș (BAY) îndeplinește condițiile necesare de operare de nivelul mediu curier, satisfăcând nevoile companiilor aeriene și oferind pasagerilor o experiență cât mai plăcută în Maramureș.

Două proiecte majore pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, “Extindere și modernizare Terminal de Pasageri” și “Creșterea gradului de siguranță și securitate prin achiziționarea de echipamente specifice” au fost semnate la sfârșitul lunii noiembrie 2022.

Obiective majore în 2023

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut