ADI Deșeuri Maramureș: Costurile cu gestionarea deseurile reziduale scad cu 170 de lei/tonă

1 minute de citit
- Publicitate -

După rezilierea de către Consiliul Județean a contractului pentru activitățile de sortare, transfer, tratare și depozitare ADIGIDM Maramureș a organizat procedura pentru delegarea tuturor acestor activități pe Zona 1 de colectare.

De luni, 19 februarie, noii operatori pe fluxul deșeurilor și-au început activitatea. Față de tarifele practicate de Drusal în contractul pe activitățile de sortare, tratare, transfer și depozitare a cărei valabilitate a încetat ieri, suma noilor tarife este cu 170 de lei/to mai mică pentru gestionarea fracției reziduale.

Doar pe Baia Mare factura va scădea cu peste 4 milioane de lei/an. Drusal va mai presta doar activitatea de colectare pentru UAT-urile din Zona 1.

Această scădere a costurilor ar trebui să se regăsească în taxa de salubrizare aprobată de fiecare consiliu local. Separarea la sursă a deșeurilor și deviarea, în mediul rural, de la colectare a biodeșeurilor prin transformarea lor în compost rămân soluții pentru oricare dintre noi pentru reducerea costurilor, potrivit ADI Deșeuri Maramureș.

- Publicitate -
TAGGED: ,
Share this Article
Sari la conținut