Adeverința de la angajator pentru concediul medical ar putea fi eliminată

1 minute de citit
- Publicitate -

Potrivit unui proiect de lege depus în Parlament, obligația obținerii adeverinței de la locul de muncă va fi eliminată. Astfel că, angajatul va merge direct la medicul de familie și după ce primește concediul medical de la acesta, îl trimite angajatorului.

„Gata cu drumurile fără rost pentru obținerea concediului medical de la medicul de familie! Prin acest proiect de lege de debirocratizare, reducem costurile și pașii administrativi, astfel încât pacienții să beneficieze de tratamentul necesar în cel mai scurt timp posibil. Acum, obținerea concediului medical este întârziată sau chiar împiedicată, exact în momentul în care pacientul are nevoie de odihnă și vindecare. Prin acest proiect, facem procesul cât se poate de simplu, ușurăm viața pacienților și menținem independența medicilor de a decide pe baza criteriilor medicale, fără a fi influențați de informațiile primite de la angajatori”, declară deputata Diana Stoica.

Proiectul a rezultat în urma discuțiilor cu medici de familie și reprezentanți ai mediului de business, iar adoptarea măsurilor propuse va avea ca efect și creșterea încrederii pacienților în sistemul de sănătate și îmbunătățirea relației medic-pacient.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut