Absolvenţii de învățământ din promoţia 2023 pot beneficia de indemnizație de șomaj de 298 lei/lună, pentru o perioadă de 6 luni

1 minute de citit
- Publicitate -

Absolvenţii de învățământ din promoţia 2023 pot beneficia, la cerere, de indemnizație de șomaj de 298 lei/lună (50% din valoarea ISR în vigoare), pentru o perioadă de 6 luni dacă s-au înregistrat în evidenţele AJOFM/AMOFM în termen de 60 de zile de la absolvire.

Odată înscris în evidenţele AJOFM/AMOFM București, absolvenţii pot beneficia şi de pachetul de măsuri active de stimulare a ocupării: informare şi consiliere profesională, medierea muncii, cursuri de formare profesională, prima de inserție. În plus, există diferite alte măsuri de susținere și stimulare a ocupării (prime de mobilitate, de activare etc.).
Nu pot beneficia de indemnizaţie de şomaj cei care, la data solicitării dreptului, au refuzat un loc de muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor sau care au refuzat participarea la servicii pentru stimularea ocupării şi de formare profesională oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.
De asemenea, cei care au fost admişi sau urmează cursurile unei forme de învăţământ, organizate şi/sau acreditate, nu pot beneficia de indemnizaţie de şomaj.
MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut