A început recepția lucrărilor la Centrul RESPIRO pentru persoane adulte cu dizabilități în cartierul Firiza

3 minute de citit
- Publicitate -

La data de 17 octombrie 2024, comisia de recepție desemnată pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare și extindere a clădirii de pe strada Firiza nr. 74 din municipiul Baia Mare, destinată Centrului Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități, și-a început activitatea de evaluare. Procesul de recepție la terminarea lucrărilor a avut loc în prezența reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Consiliului Județean Maramureș, prin vicepreședintele Radu Trufan, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, DGASPC Maramureș, precum și a antreprenorului SC GENERAL EURO CO BM SRL. Comisia de recepție își va continua activitatea până la finalizarea completă a procesului de verificare.

Proiectul realizat în cadrul Programului de Interes Național în domeniul protecției și promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități, secțiunea 7, a vizat “Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate”, cu scopul de a sprijini dezinstituționalizarea persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și de a preveni instituționalizarea persoanelor cu dizabilități din comunitate.

Noul Centru Respiro va avea o capacitate de 5 locuri și va oferi servicii temporare pentru persoanele adulte cu dizabilități din județul Maramureș, aflate în grija reprezentanților legali, a asistenților personali sau a asistenților personali profesioniști. Acest centru va contribui la prevenirea instituționalizării și va răspunde nevoilor specifice ale beneficiarilor, oferind îngrijire specializată pe o perioadă determinată, precum și suport pentru creșterea calității vieții acestora.

Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără:

  • Oferirea de servicii de specialitate pentru persoanele adulte cu dizabilități aflate în îngrijirea reprezentanților legali sau a asistenților personali;
  • Creșterea gradului de conștientizare și informare a populației cu privire la problematica acestor persoane;
  • Prevenirea instituționalizării și sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități din județul Maramureș.

Proiectul reprezintă un pas important în direcția dezvoltării serviciilor sociale și a sprijinului oferit persoanelor cu dizabilități în județul Maramureș, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de viață și la integrarea acestora în comunitate.

Valoarea investiției este de 1,7 milioane lei. Centrul va fi funcțional de la finalul lunii noiembrie.

- Publicitate -
TAGGED: , ,
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut