A început alimentarea cardurilor pentru pensionarii cu venituri mici

3 minute de citit
- Publicitate -

Vești bune pentru pensionarii cu venituri mici! Guvernul României a dat undă verde, astfel că aceștia vor primi o nouă tranșă de bani, în plus față de pensie.

În această săptămână a început alimentarea cardurilor pentru pensionarii cu venituri mici, precum și pentru persoanele nevoiașe.

Marți, 17 octombrie, a început plata unei noi tranșe pentru alimentarea cardurilor sociale destinate persoanelor vulnerabile, a informat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

De acest ajutor beneficiază pensionarii cu venituri mici și persoanele vulnerabile.

Conform sursei citate, noua tranșă, în valoare de aproximativ 625 milioane lei, va asigura, în zilele următoare, încărcarea cardurilor deținute de 2,5 milioane persoane vulnerabile cu încă 250 lei.

Aceste ajutoare sunt acordate o dată la 2 luni, persoanelor cu venituri mici, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Cine beneficiază de aceste ajutoare sociale

pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;

persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

De la începutul programului și până în prezent, au fost plătite beneficiarilor alte 8 tranșe aferente ajutoarelor de 250 de lei.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut