A fost semnat Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș

2 minute de citit
- Publicitate -

La Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc, în prezența ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a Primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care este și președinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii publice de apă şi canalizare Maramureș, a Președintelui Consiliului Județean Maramureș Ionel Bogdan, a prefectului județului Maramureș Rudolf Stauder, dar și a conducerii S.C. VITAL S.A., reprezentată de managerul general Alexandrina Bancoș, precum şi a altor 30 de primari din județ, semnarea contractului de finanțare pentru ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș” între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, S.C. VITAL S.A și ADI Maramureș, în calitate de beneficiar.

Obiectul contractului de finanțare constituie acordarea finanțării nerambursabile de către AM POIM pentru implementarea proiectului menționat, în valoarea totală de 401.210.579 euro (fără TVA), respectiv 1.985.230.065,95 lei (inclusiv TVA).

În cadrul acestui contract de finanțare se vor realiza lucrări de infrastuctură de alimentare cu apă potabilă, colectare și epurare a apelor uzate în 30 de Unități Administrativ Teritoriale: Municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, Oraşele Baia Sprie, Cavnic, Seini, Şomcuta Mare, Tăuţii Măgherauş, Târgu Lăpuş, Ulmeni, Vişeu de Sus şi Comunele: Ardusat, Bocicoiu Mare, Câmpulung la Tisa, Cicârlău, Coltău, Copalnic Mănăştur, Groşii Ţibleşului, Mireşu Mare, Poienile de sub Munte, Recea, Remeţi, Remetea Chioarului, Rona de Jos, Săcălaşeni, Sarasău, Satulung, Şişeşti, Suciu de Sus şi Vadu Izei.

Valoarea  proiectului este 1.985.230.065,95 lei, din care contribuția Uniunii Europene, din Fondul de coeziune, este de 1.586.198.819,62 lei, contribuția Guvernului României fiind de 242.595.115,28 lei, contribuția autorităților locale din județul Maramureș, beneficiari ai proiectului este de 37.322.325,81 lei, iar contribuția Vital S.A. fiind de 119.113.805,24 lei”, menționează VITAL SA Baia Mare.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

DCC

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut