A fost lansată forma actualizată a aplicației RO-Alert 

2 minute de citit
- Publicitate -

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat în 1 februarie, că a fost lansată forma actualizată a aplicației RO-Alert prin care cetățenii români primesc mesaje pe telefoanele mobile în situații de urgență.

Aplicația este împărțită în mai multe categorii menite să ajute publicul

Aplicația RO-Alert, disponibilă atât în limba română, cât și engleză, este împărțită în mai multe categorii. Aplicația conține secțiunea de știri, hartă interactivă, apelare rapidă la numărul unic de urgență 112 și ghiduri instructive pentru situații de urgență.

De asemenea, harta interactivă oferă informații despre cele mai apropiate puncte cheie, de maximă importanță, cum ar fi: unități de primiri-urgențe, spitale, unități de pompieri, baze și refugii salvamont, adăposturi de protecție civilă, stații de ambulanță, unități de poliție și jandarmerie, farmacii non-stop.

Ce conține aplicația RO-Alert și unde poate fi accesată

În același timp, cetățenii au acces și la informații și link-uri de interes, cum ar fi: Platforma „FII PREGĂTIT”, Serviciul SMS 113 pentru persoane cu dizabilități, Ghid Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, dar și către alte site-uri ale instituțiilor aflate în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, a informat sursa citată.

De asemenea, aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează:

https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu

- Publicitate -
TAGGED: ,
Share this Article
Sari la conținut