A apărut noua carte „Veșnic drept lăcaș pentru cultura și credința maramureșenilor – Centrul Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației”

1 minute de citit
- Publicitate -
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, la Editura Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a apărut volumul intitulat „Veșnic drept lăcaș pentru cultura și credința maramureșenilor – Centrul Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației”, o carte-document despre trecutul și prezentul Palatului Cultural, autor prof. dr. Ioan Dorel Todea.
Volumul cuprinde peste 300 de pagini, bine ilustrat, autorul folosește tehnica flashbak-ului, spațiul temporar alternând între prezent-trecutul apropiat sau trecut, prezentând pagini din istoria edificiului reprezentativ pentru Maramureșul voievodal.
Prologul este semnat de Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului sub un titlu semnificativ: „Istoria Palatului – o carte despre măreție imperială și noblețe voievodală, care aduce istoria trecută în memoria prezentă.”
Cartea este tipărită prin grija Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, ca un dar cu prilejul împlinirii unui an de la deschiderea „Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul” și 110 ani de inaugurarea oficială a edificiului din din Sighetu Marmației.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut