Camera de Comerț și Industrie Maramureș a organizat sesiunea de toamnă a seminarului de fiscalitate

2 minute de citit
- Publicitate -
Camera de Comerț și Industrie Maramureș a organizat în 14 noiembrie a.c., în colaborare cu economist Adrian Bența, sesiunea de toamnă a seminarului de fiscalitate.
Au fost prezente 18 persoane în sală și alte 56 în online – din județele Maramureș, Timiș, Satu Mare, Bihor, Mureș, Cluj, Argeș, Giurgiu, Gorj, Vrancea, Sibiu, Ialomița, Constanța, Hunedoara și municipiul București.
Au fost dezbătute, timp de aproximativ 5 ore, noutăți fiscale și s-a făcut analiza reglementărilor normative la zi;
  1. recapitulația în domeniul TVA
  2. exercitarea dreptului de deducere a TVA
  3. livrări scutite de TVA aplicabile din 2023 – rambursări în domeniul TVA
  4. livrări și prestări de servicii către spitale
Adrian Bența a adus în atenția participanților la seminarul de fiscalitate situații punctuale privind regimul microîntreprinderii, pierderea calității de microîntreprindere, respectiv condițiile în care o societate poate să fie o microîntreprindere în anul 2024.
S-a făcut totodată analiza a tot ceea ce înseamnă cheltuieli nedeductibile și a veniturilor neimpozabile la calculul impozitului pe profit (provizioane fiscale și provizioane contabile).
Pe ordinea de zi a fost și recapitulația impozitului datorat de nerezidenți; descărcarea unor aplicații informatice și implicațiile generate de eventualele redevențe cu exemple de aplicare a Convențiilor de evitare a dublei impuneri.
Un alt subiect de interes a fost extinderea E-factură din anul 2024.
Pe lângă prezentarea temelor de interes, au mai fost dezbătute diferite spețe ce au fost aduse de participanți în atenția consultantului fiscal Adrian Bența.
maramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut