Circulă, zilele acestea, pe reţele de socializare o postare făcută de un grup de turişti iubitori ai naturii şi, în special, a Ignişului, care au semnalat o stare de fapt pe care v-o prezentăm în continuare şi nu care nu mai are nevoie de nici un comentariu.
„În ultimii ani am învățat să iubesc natura și să mă bucur de ea de câte ori am ocazia, alături de familia și prietenii mei… încercăm să ieșim cat de mult putem să ne încărcăm bateriile după câte o saptamana de lucru, cred ca ați văzut și din postările mele din ultima perioadă.
Azi am făcut o drumeție cu colegii, pe Vârful Ignis, un loc drag pentru noi și emblematic pentru orașul nostru.
Explorând puțin zona sa vedem dacă găsim și noi ceva ciuperci am avut parte de o priveliște dezolantă…. Nu îmi venea să cred…
Cine poate veni să arunce atâtea gunoaie, la 1300 m altitudine și foarte aproape de drumul principal…. Cumnata și-a dat seama ca acestea pot fi doar de la “culegătorii de afine”…
Desi este barieră jos la intrare pe drumul de acces și cheia nu este la îndemâna oricui, ei pot totuși să se campeze toată vara în rezervația de afini și să lase în urma lor ce puteți vedea în pozele atașate.
Vă rog să mă ajutați cu un share, poate totuși aceasta postare va ajunge în vizorul cuiva care poate să dispună curățarea zonei…
La anul sperăm ca nu se va mai întâmpla așa ceva… Ignisul nu e groapa de gunoi a nimănui!”, transmite Andrada Pop.
În loc de concluzii la acest material, adresăm şi noi câteva întrebări:
Cine permite, deşi este interzis, camparea culegătorilor de afine în zona respectivă?
Cine trebuie să verifice dacă legea este respectată?
Cine răspunde de curăţenia din zonă?
P.S. Cât costă un loc de campare pe Igniş?
MaramureşOnline.ro