Proiectul „Amprenta ta în lume” a ajuns la şcoala din Lăpuş, coordonat de Viorelia Man şi Asociaţia Maxwell

3 minute de citit
- Publicitate -

Şcoala Gimnazială Lăpuş va găzdui luni, 02 octombrie 2023, proiectul educaţional pentru prevenirea absenteismului şi abandonului şcolar „Amprenta ta în lume”, coordonat de Viorelia Man şi Asociaţia Maxwell. Scopul proiectului este cunoașterea de sine și creșterea capacității tinerilor de a interacționa sănătos la școală, acasă și în mediul online.

Proiectul “AMPRENTA TA ÎN LUME” aduce ceva inedit în modul de informare şi dezvoltare personală a tinerilor, prin crearea de picturi cu jocurile copilăriei, atât pe asfalt, cât şi pe pereții instituțiilor de învățământ. Acest proiect propune o schimbare, schimbarea de a privi educația dintr-un alt unghi, de a promova mişcarea în aer liber, şi de a dezvolta imaginația copiilor şi dorinţa de cunoaştere.

Acest proiect este despre curajul de a nu renunța la frumusetea lumii si puritatea copilului care înca mai crede în vocea noastră de adult. Noi suntem cei responsabili şi datori să le oferim valorile pe care ei îşi vor construi lumea, pe mai departe.

Acest proiect este despre adevarata credință că se poate, dacă îți dorești cu adevărat, acolo unde oboseala nu este o piedică și nici “timpul” nu este o scuză. Deoarece schimbarea în lume începe aici, unde începe credința în oameni; aici unde investim timp în copii, pentru a-i motiva, pentru a le fi exemple şi pentru a le da voie să se cunoască prin greşeală; pentru a-i ajuta să-și lase o amprentă în lume si pentru a-i învăţa ce înseamnă conectarea cu imaginaţia, cu cunoşterea, precum şi importanța acestora.

Obiective:

– Conștientizarea și dezvoltarea abilităților personale de abordare pozitivă (cu încredere în sine) a unei situații potențial conflictuală, a elevilor în relațiile cu ceilalți, la școală, pe stradă sau în mediul online;

– Dezvoltarea abilităților de interacțiune pozitivă ale elevilor, în vederea scăderii frecvenței de manifestare a comportamentelor agresive la nivelul clasei și al școlii;

– Dezvoltarea abilităților de măsurare a comportamentelor problematice de tip bullying din rândul elevilor și de construire a unei strategii de intervenție asupra acestora.

Beneficiari ai proiectului sunt elevii și părinții acestora, împreună cu cadrele didactice implicate.

Asociaţia Maxwell 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut