Leon Dănăilă a scris 62 de cărți, a revoluționat operațiile pe creier, este un geniu recunoscut al medicinei mondiale, pe care România nu l-a luat în serios atunci când a cerut bani pentru cercetare.
Neurochirurgul a fost premiat la gala „Seniori de colecție”, care face o punte între generații, pentru ca tinerii să cunoască oamenii de valoare ai acestei țări.
„Cea mai de preț bogăție, singura cu care te poți duce liniștit în fața lui Dumnezeu, este suma faptelor și gesturilor pe care le-ai făcut în slujba oamenilor, fără să aștepți nimic la schimb. Unii fac chirurgie, fiindcă e renumită sau că e bănoasă, dar eu am făcut chirurgie ca să ajut oamenii. Dacă faci chirurgie de acest tip înseamnă că poți să ajungi la niște rezultate foarte bune”, spune neurochirurgul Leon Dănăilă.
„N-am adunat avere. Dacă te naști sărac, sărac mori, dar am ce mânca, am ce îmbrăca. N-am nevoie de bani mai mulți. Numai pentru cercetare. Cercetarea acum este foarte complicată și creierul este o substanță ezoterică, creierul, care trebuie foarte mult încă de cercetat. E atât ce complicat acest creier încât este inimaginabil cât circuite, are până la două miliarde de celule și fiecare celulă are până la 2.000 de conexiuni cu celelalte celule. Cum spunea un savant, că totul se leagă cu totul”, a declarat Leon Dănăilă într-un interviu la Antena 3 CNN.