Judoka Daniel Brata invitat special la Stagiul Național de Pregătire

2 minute de citit
- Publicitate -

Sub patronajul Academiei de Judo Baia Mare, Sala de Sport a Colegiului Economic “Nicolae Titulescu” găzduiește până pe data de 1 septembrie Stagiul Național de Pregătire. La această primă ediție a Stagiului Național de Pregătire sunt prezenți 150 de judoka din județele; Maramureș, Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Satu Mare. În cele cinci zile ale stagiului, Alin Popdan președintele Academiei de Judo Baia Mare îl are ca invitat pe cel mai galonat judoka din Maramureș, Daniel Brata.
Născut pe data de 29 februarie 1984, Daniel Brata (stabilit actualmente în Londra) a fost component al Lotului Olimpic al României (2005-2013), bifând prezențe la două ediții ale Jocurilor Olimpice, Beijing 2008 – locul 9 și Londra 2012. Este de 2 ori medaliat cu bronz la Campionatul European de Seniori, Rotterdam 2005 și Tbilisi 2009. A obținut un loc trei cu echipa de seniori la Campionatul European de Judo din Austria 2010. Tot o medalie de bronz a obținut și la Campionatul European de Judo Under 23 de ani Slovenia 2004, fiind totodată multiplu medaliat la grand slam-uri sau grand-prix-uri, la care se adaugă și cele 10 titluri de campion național la seniori.
Ca element de noutate, din 2024 Stagiul Național de Pregătire va purta numele lui Daniel Brata, iar Academia de Judo Baia Mare intenționează ca înaintea fiecărui stagiu de pregătire să organizeze chiar și o competiție înscrisă în calendarul Federației Române de Judo care să îi poarte numele.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut