Szerasz Lavinia Mihaela din Vişeu de Sus, eleva cu cea mai mare medie dintre fetele admise la Colegiul Militar Alba Iulia

3 minute de citit
- Publicitate -

Szerasz Lavinia Mihaela din Vişeu de Sus, eleva cu cea mai mare medie dintre fetele admise la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

La admiterea în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, au fost disponibile 168 de locuri pentru anul şcolar 2023 – 2024, din care 117 au fost ocupate de băieţi şi 51 de fete. Peste 30% dintre elevii admiși sunt fete.

Szerasz Lavinia Mihaela, absolventă a Şcolii Gimnaziale Nr. 7 Vişeu de Sus, a obţinut cea mai mare medie dintre fetele admise la Colegiul National Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, şi locul 5 din cei 168 de elevi admişi, cu o medie finală de 9,74.

„Am crescut cu poveştile bunicului din armată, din stagiul lui militar. Am fost fascinată de ordine, disciplină și performanța din învățământ”, este argumentul Laviniei pentru alegerea ei de a urma o şcoală şi, ulterior, o carieră militară. Iar părinţii o susţin necondiţionat: „Și-a dorit foarte mult să ajungă în Alba Iulia, să facă performanță, îi place să învețe foarte mult. Din suflet o susținem! I se potrivește perfect. Îşi doreşte să poarte haina militară cu demnitate și  mândrie în cinstea neamului românesc„.

Vişeuanca s-a remarcat de-a lungul anilor de studiu prin rezultate foarte bune, având media finală de absolvire 10, iar la evaluarea naţională 9,90. Eleva a participat la olimpiade de limba română, matematică şi engleză, la cel din urmă obtinând nivel B2 la examenul Cambridge.

Nivelul de dezvoltare personală este completat de absolvirea Şcolii Gimnaziale cu program suplimentar de muzică şi arte plastice Sighetu Marmatiei (8 ani), clasa pian, coordonată de prof. Miron Marina. Pasiunea pentru muzică i-a adus şi rezultate notabile la diverse concursuri: premiu I special la Competiţia Internaţională “Mărţişoare muzicale”, premiul II la Concursul „Napocensis Music”, premiul II la Concursul Naţional “Prietenii muzicii Cluj-Napoca” şi multe altele.

De asemenea, timp de doi ani, a fost Ambasadoare a Clubului Traditional Coders în cadrul programului naţional CODE KIDS desfăşurat la Biblioteca Orăşenească Vişeu de Sus, unde elevii şi-au îmbunătăţit aptitudinile de programare şi robotică. Aici a obţinut locul I la un concurs organizat la nivel naţional de către CODE KIDS în colaborare cu Fundaţia Progress. Alături de colegii din club, a obţinut calificarea la etapa naţionala desfăşurată la Bucuresti, cu o aplicatie inovatoare.

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut