Prof. dr. Ioan Dorel Todea a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Maramureș

2 minute de citit
- Publicitate -
Prof. dr. Ioan Dorel Todea din Sighetu Marmației a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Maramureș, în semn de recunoștință și admirație pentru contribuția neprețuită la creșterea prestigiului județului Maramureș pe plan național și internațional, prin realizările deosebite în domeniul cultural, pentru ocrotirea moștenirii culturale în cei peste 50 de ani de activitate.
Distincția a fost acordată de către președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, în cadrul celei de-a 51-a ediţii a Festivalului Internaţional de Poezie care se desfășoară în aceste zile la Sighetu Marmației.
”Cultura stă la baza unei societăți sănătoase, iar din acest motiv avem nevoie de oameni de cultură, de artiști, de cât mai multe evenimente precum Festivalul Internațional de Poezie de la Sighetu Marmației, ajuns la cea de-a 51-a ediție, unul dintre cele mai trainice evenimente cultural-artistice din România.
În cadrul festivalului, am înmânat distincția de ”Cetățean de onoare” al județului Maramureș domnului Prof. Dr. Ioan Dorel Todea, un apreciat om de cultură, care și-a dedicat 50 de ani din viață pentru promovarea și ocrotirea culturii maramureșene.
Cu această ocazie, îi încurajez pe organizatori să continue acest festival și să inițieze cât mai multe evenimente cultural-artistice, deoarece galeria cetățenilor de onoare trebuie completată cu cât mai mulți oameni valoroși.
Mă bucur că alături de echipa Consiliului Județean Maramureș și de consilierii județeni am finanțat cu drag, de fiecare dată, proiectele culturale și am oferit distincții binemeritate”, a declarat Ionel Bogdan.
Festivalul Internațional de Poezie de la Sighetu Marmației din acest an este dedicat poetului și pictorului Gheorghe Chivu, o personalitate complexă şi marcantă a vieții culturale maramureșene, ocazie cu care prof. dr. Ioan Dorel Todea, inițiatorul şi organizatorul mai multor ediţii ale festivalului, a lansat volumul „Destin liric – Gheorghe Chivu”.
Felicitări, domnule prof. dr. Ioan Dorel Todea!
MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut