”Ora de civilizație” continuă alături de jandarmii maramureșeni

1 minute de citit
- Publicitate -

Săptămânal, în cadrul programului național ,,Ora de civilizație” elaborat de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, zeci de elevi din unitățile de învățământ maramureșene beneficiază de vizita jandarmilor care desfășoară o serie de activități preventiv-educative cu aceștia.

Ieri a fost rândul elevilor 𝐶𝑜𝑙𝑒𝑔𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐸𝑐𝑜𝑛𝑜𝑚𝑖𝑐 𝑁𝑖𝑐𝑜𝑙𝑎𝑒 𝑇𝑖𝑡𝑢𝑙𝑒𝑠𝑐𝑢 și 𝑎𝑖 𝐿𝑖𝑐𝑒𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑇𝑒𝑜𝑟𝑒𝑡𝑖𝑐 𝐸𝑚𝑖𝑙 𝑅𝑎𝑐𝑜𝑣𝑖𝑡̦𝑎̆ 𝑑𝑖𝑛 𝐵𝑎𝑖𝑎 𝑀𝑎𝑟𝑒 să discute cu jandarmii despre faptele antisociale și despre cum sunt pedepsite acestea de lege.

”Ei au aflat care sunt principalele infracțiuni prevăzute de Codul Penal, specificul răspunderii contravenționale și penale a minorului, dar și consecințele legale, sociale și morale ale săvârșirii faptelor antisociale.

Au dezbătut, totodată, modalitățile de sesizare ale faptelor antisociale dar și cum pot solicita ajutor în caz de nevoie.  Prezentarea elementelor legislative a fost susținută de expunerea unor exemple concrete și a unor consecințe pe care le-au suferit minorii care au săvârșit astfel de fapte, scopul fiind acela de a sublinia importanța manifestării unui comportament adecvat atât în cadrul școlar, cât și în afara acestuia”, arată Jandarmeria Maramureș.

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut