Dascălilor de pretutindeni, un mare MULȚUMESC

2 minute de citit
- Publicitate -

Lumina adevărată, plină, care coboară în lume vine încet, în tăcere, cuprinzând și copleșind noaptea, învingând întunericul.

Astăzi, făuritorii de miracole sunt oarecum sărbătoriți. Este ziua educației. Se cuvine să ne ridicăm, în tăcere, și să spunem un mare Mulțumesc tuturor dascălilor dedicați din lumea asta. Fără ei, am fi niște nevertebrate  nearticulate, comportamental vorbind.

Dacă astăzi, unii dintre noi ne putem bucura de o carte, de o expoziție, de un concert, e datorită dumneavoastră, dascălilor. De aceea, vă mulțumesc.

Se spune că oamenii mari fac lucruri în tăcere. Capodoperele nu sunt însoțite de gălăgie sau trâmbițe. De reclamă sau zgomot. De baloane colorate sau artificii. Lumina nu coboară pe pământ cu sunet, cu excepția fulgerului, care e de scurtă durată.

Mi-aș dori astăzi, să pot să vă dau putere. Să suportați toți părinții care cred că știu mai multe decât dumneavoastră. Să puteți îndura toate nedreptățile la care vă supun guvernanții. Să puteți zâmbi atunci când sufletul vă este trist.

Să rămâneți dedicați vocației de dascăli, să aveți satisfacții și elevii dumneavoastră să strălucească.

Lumina de pe chipurile dascălilor din jurul nostru ar trebui, mai mult, să ne dea de gândit. La fel ca și gesturile lor. În tăcere.

Din partea mea, Sărutmâna celor care m-au îndrumat și format.

La mulți ani, tuturor celor care de la catedră, ne fac oameni.

Dan Cristian COARDĂ

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut