Misiuni neprevăzute pentru pompierii maramureșeni aflați în Galați

2 minute de citit
- Publicitate -

Misiunea pompierilor maramureșeni de sprijin a comunităților gălățene afectate de inundații continuă și în perioada următoare. Restabilirea stării de normalitate reprezintă un obiectiv comun pentru toate forțele de intervenție aflate în zonă.

”Pe lângă misiunea specifică încredințată, colegii noștri s-au implicat și în alte intervenții neprevăzute, demonstrând faptul că a fi salvator este un instinct. În această dimineață, în jurul orei 8:00, în localitatea Independența, a avut loc un grav accident rutier, cu două autoturisme implicate. Conducătorul auto se afla în imposibilitatea de a se autoevacua, fiind în stare critică. O parte a echipajului de pompieri maramureșeni, care se deplasa spre localitatea Cudalbi, unde acționează zilele acestea, s-a aflat la locul și timpul potrivit pentru a ajuta.

Cei nouă pompieri au intervenit pentru extragerea victimei din autoturismul răsturnat, aceasta fiind predată singurului echipaj medical, aflat la fața locului în acel moment. Totodată, până la sosirea altor echipaje, colegii noștri au acordat ajutor medical celorlalte două victime rămase blocate în autoturism. Folosind doar echipamentul din ambulanță și accesoriile din dotarea microbuzului propriu, trei vieți au fost salvate.

După sosirea celorlalte echipaje alocate, victimele au fost transportate în siguranță la spital, pentru îngrijiri medicale de specialitate. Ieri seară, tot vigilența colegilor noștri a făcut posibilă evitarea unei situații de urgență, după ce o conductă de gaz a fost fisurată. Iustin și Petrișor au fost primii care au intervenit și au oprit alimentarea cu gaz, până la sosirea echipajului operatorului de furnizare a gazelor. Fie că salvează vieți sau bunuri, în timpul misiunilor sau în timpul liber, pompierii sunt cei care se află mereu aproape de cetățeni. Suntem oameni pentru oameni și profesioniști pentru comunitate”, precizează ISU Maramureș.

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut