Membrii Clubului de Șah Strategic Baia Mare prezenți la Turneul International de șah „Cupa Orașului Tășnad”

5 minute de citit
- Publicitate -

Membrii Clubului de Șah Strategic Baia Mare, au reușit să obțină premii importante la recentul Turneu International de șah „CUPA ORAȘULUI TĂȘNAD”, Ediția a XI-a, ce a avut loc în perioada 20-22 septembrie 2024, confirmând astfel valoarea și dedicarea lor în acest sport de strategie.

Tinerii șahiști, au demonstrat că pregătirea riguroasă și pasiunea pentru șah dau rezultate remarcabile în competiții de nivel înalt.

Participanții la acest turneu sunt:

  • IUGA IONUT
  • KUMAR AMRIT
  • CHIRA ALEX
  • COLȚA TUDOR
  • ELEKES LUCA
  • STEINER REY

IUGA IONUȚ, elev al Colegiului Național Vasile Lucaciu Baia Mare, a impresionat prin calmul său, rezistența și capacitatea de a găsi soluții creative în situații dificile. Astfel, Ionut s-a poziționat pe Locul 6 în Clasamentul general, alături de competitori de elită. Un moment deosebit pentru comunitatea șahistă din județul Maramureș a avut loc recent, când Ionuț Iuga, a reușit să depășească pragul de 2000 ELO, fiind astfel singurul junior din judet cu acest punctaj. Această realizare impresionantă reflectă nu doar talentul sau, ci și munca asiduă și pregătirea constanta la sah.

KUMAR AMRIT, elev al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Baia Mare, este cunoscut pentru rapiditatea și acuratețea deciziilor sale sub presiune. Amrit este un maestru al gândirii strategice, care îmbină cunoștințele teoretice cu intuiția și talentul, demonstrând că șahul este un sport al excelenței competitive. În acest turneu, Amrit a obținut Locul I la categoria de Elo 1701 – 1900, fiind numărul 7 în Clasamentul general cu o realizare de plus 77,2 Elo.

CHIRA ALEX, elev al Scolii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Baia Mare, a demonstrat maturitate în gândire, răbdare și o analiză strategică bine dezvoltată pe parcursul turneului. Acest lucru sugerează nu doar o buna pregatire tehnica, dar și un control emoțional puternic. Performanța lui Alex în acest turneu, reflectă o rezistența mentală și o experiență solidă, reușind sa se mențină competitiv împotriva unor adversari puternici. La finalul turneului, Alex a fost premiat cu Locul III la categoria de U 14.

COLȚA TUDOR, elev al Scolii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Baia Mare, deși nu a reușit să ajungă pe podium în acest turneu, așa cum ne-a învățat în ultima vreme, nefiind în cea mai buna forma a sa, a demonstrat ca este capabil sa lupte pana la capăt si sa obțină puncte valoroase. Capacitatea de a învăța din provocările unui turneu în care nu a atins nivelul maxim de joc, este un semn ca Tudor are resurse importante pentru a reveni în forma și a obține rezultate foarte bune în competițiile viitoare.

STEINER REY, elev al Colegiului Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare, a avut în cadrul turneului un parcurs marcat de eforturi constante și de adaptare la fiecare runda. Revenit în lumea șahului după o lunga absenta, Rey a întâmpinat provocări semnificative, dar a avut și momente de strălucire. Performanța lui Rey de a obține 3,5 puncte și o urcare în clasamentul general cu 5 poziții, indica o evoluție promițătoare în ascensiunea sa.

ELEKES LUCA, elev al Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare, revenit și el de data recenta în lumea șahului, a reușit să mențină un parcurs solid, sugerând că-si poate ajusta strategia și poate aborda provocările cu o mentalitate de creștere. Acest tip de evoluție îl poziționează bine pe Luca pentru viitoarele competiții, unde va putea folosi experiența acumulata pentru a-si îmbunătăți jocul. În cadrul turneului, Luca a reușit să acumuleze 3 puncte și o ascensiune de 11 poziții în clasamentul general.

Succesul obținut la acest turneu de către șahiștii aduce mândrie atât Clubului Strategic Baia Mare, cât și județului Maramureș, care acum poate fi reprezentat cu cinste la viitoarele competiții.

Performanțele Clubului de Șah Strategic Baia Mare vor inspira cu siguranță și alți tineri să se implice în șah, un sport ce dezvoltă abilități intelectuale și de concentrare deosebite.

Clubul de șah Strategic Baia Mare este cunoscut pentru accentul pe care îl pune pe dezvoltarea tinerelor talente, iar acest succes confirmă impactul pozitiv al antrenorilor și al programelor de pregătire.

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut